Week 34

Nu je 34 weken zwanger bent, is je baby bijna klaar om buiten de baarmoeder te leven. Hier lees je wat je kun verwachten als je in 34ste week van je zwangerschap bent.

Week 34 van de zwangerschap

 

Je baby in week 34

Je baby gaat nu aan de laatste loodjes beginnen en zal de komende weken nog enorm aankomen. Dit helpt hem om na de bevalling warm te blijven.

Jij en je lichaam in week 34

Nog zes weken tot je uitgerekende datum. Werken kan nu een stuk zwaarder worden en je zwangerschapsverlof kan vanaf deze week ingaan. De weken die je nu nog doorwerkt mag je wanneer je baby geboren is alsnog gebruiken. Natuurlijk een heel fijn vooruitzicht, maar forceer niks en luister goed naar je lichaam. Je kunt je energie in deze fase van de zwangerschap veel beter gebruiken! Wanneer je voldoende rust pakt groeit je baby nog een heel stuk.

Symptomen als je 34 weken zwanger bent

Nu je bijna bij de uitgerekende datum bent kun je nog behoorlijk last hebben van zwangerschapskwalen. De laatste loodjes wegen het zwaarst!

Maagzuur

Bijna alle zwangere vrouwen hebben aan het eind van hun zwangerschap last van maagzuur. Dit voel je als je op je rug ligt vooral in je keel. Het eten van vanillevla kan helpen. Blijf je toch last houden? De dokter kan pillen voorschrijven die je wat verlichting kunnen geven.

Spataderen

Een van de vervelendste symptomen van je zwangerschap zijn de spataderen. Gelukkig krijgt niet iedere vrouw hier last van. Je kunt dit voorkomen door zo min mogelijk hakken te dragen en je benen zo veel mogelijk rust te gunnen.

Indalingsweeën

Je hoeft niet te schrikken als je pijn in je buik krijgt. Het kan namelijk zijn dat je last krijgt van indalingsweeën. Dit kan samengaan met harde buiken en een lichte pijn in je onderbuik. Je zult de baby nu een stuk minder voelen en ook de harde schoppen zijn verleden tijd. Je baby wrijft nu vooral met zijn hand, billetje of voetje over je baarmoederwand. Heel wat beter dan al dat schoppen!

 

Tip: 34 weken zwanger en de geboorteaankondiging

Een grote opblaasbare baby in je tuin? Een ooievaar tegen het raam? Weet jij al hoe je de geboorte van je baby gaat aankondigen? De opties zijn eindeloos!

Tip: 34 weken zwanger en het geboortekaartje

Heb jij je geboortekaartje al klaar? Het scheelt tijd als je nu alvast de enveloppen schrijft. Je kunt er overigens ook voor kiezen om de adressen digitaal door te geven. De enveloppen zijn dan al kant en klaar. Het kost wat extra geld maar dan heb je ook wat!