Week 6

Je bent nu 6 weken zwanger. De zwangerschapshormonen razen door je lichaam en ook de zwangerschapssymptomen zullen steeds nadrukkelijker aanwezig zijn. Gelukkig zijn er ook leuke kanten aan week 6 van de zwangerschap.

Week 6 van de zwangerschap

Je baby in week 6

Je baby is nog ontzettend klein, maar begint steeds meer op een mini mensje te lijken. In deze week begint het hoofd van je baby zich namelijk te vormen. Ook de ogen, neus, mond en wangen beginnen zich te ontwikkelen. Hoewel het nu nog vooral donkere vlekken zijn. De ogen van je baby staan nu nog ver uit elkaar en zullen in de loop van je zwangerschap steeds dichter bij elkaar komen. In de kaken van je baby in week 6 zijn zelfs al knopjes te vinden die later zullen uitgroeien tot zijn melktanden.

Jij en je lichaam in week 6

Je bent nu 6 weken zwanger, maar je zult nog weinig veranderingen zien. Binnen in je lichaam wordt er wel hard gewerkt. Je nieren gaan bijvoorbeeld harder werken zodat alle afvalstoffen sneller en beter je lichaam uit gaan. Daarnaast is je baarmoeder al hard aan het groeien. Je blaas wordt daarom ingedrukt, wat er voor kan zorgen dat je vaker naar het toilet moet.

Symptomen als je 6 weken zwanger bent

Gelukkig zijn er vrouwen die ook nu nog geen last van zwangerschapskwaaltjes hebben. Hoor jij daar bij? Lucky you! Helaas zijn er ook vrouwen die wat minder geluk hebben. Dit zijn de meest voorkomende symptomen als je 6 weken zwanger bent:

Obstipatie

Een van de meest voorkomende zwangerschapskwalen als je 6 weken zwanger bent is obstipatie. Slecht nieuws, dit is een klacht waar je waarschijnlijk nog heel je zwangerschap last van blijft houden. Je kunt je stoelgang wat verbeteren door voldoende vezels te eten, te zorgen dat je genoeg water drinkt en door kleine porties te eten.

Hoofdpijn

In deze fase van je zwangerschap is je hoofdpijn vaak te wijten aan te weinig slaap of stress. Het is natuurlijk ook een hele spannende tijd! Ga iets leuks doen zodat je je wat kan ontspannen en je zult zien dat je je hoofdpijn bijna vergeet.

Tip: 6 weken zwanger en gratis spullen aanvragen!

Bij een zwangerschap horen natuurlijk cadeautjes. Je kan dan ook een heleboel babyspullen gratis bestellen. Voorbeelden hiervan zijn de Ouders van Nu zwangerbox of het pakket van Wij en Prenatal.