Week 36

Ben jij nog steeds aan het werk? Dan gaat nu ECHT je zwangerschapsverlof in. Je kindje is nu klaar voor de geboorte en begint in te dalen. In de zwangerschapskalender lees je wat je nog meer kunt verwachten als je 36 weken zwanger bent.

Week 36 van de zwangerschap

 

Je baby in week 36

Je baby is klaar om geboren te worden en ligt waarschijnlijk al in zijn vaste positie. Dit houdt in dat je baby is ingedaald en niet meer van positie kan veranderen. Het enige wat je baby nu nog rest is om de laatste weken nog zo veel mogelijk aan te komen.

Symptomen als je 36 weken zwanger bent

Met de bevalling in zicht kun je last krijgen van de volgende symptomen:

Vaak moeten plassen

Nu je baby is ingedaald zul je merken dat je nog vaker naar het toilet moet. Je zou bijna een tentje in de badkamer op kunnen zetten. Helaas zijn er niet heel veel tips om het vele plassen te voorkomen. De baarmoeder drukt op je blaas en minder drinken is geen optie. Wat wel kan helpen is om nadat je klaar bent met plassen wat langer op het toilet te blijven zitten. Het lijkt als je zwanger bent wel alsof je blaas oneindig is, dus er komen vast nog wat druppels uit. Zo zorg je dat je blaas een stuk leger is en hopelijk kun je zo een uurtje langer in je bed blijven liggen.

Stemmingswisseling

Nu de bevalling om de hoek staat kun je meer last krijgen van stemmingswisselingen. De bevalling is een ontzettend ingrijpend moment. Het is heel begrijpelijk dat je daar een beetje angstig voor bent. Probeer deze angsten bespreekbaar te maken met je partner of verloskundige. Lucht op!

Tip: 36 weken zwanger en babykleertjes wassen

Nu je eindelijk met zwangerschapsverlof bent heb je tijd om de laatste dingen te regelen. Een van deze dingen is het wassen van alle babykleertjes. Kun je gelijk kijken of je genoeg kleertjes voor de baby hebt of dat je nog een keer wil shoppen. Ik denk dat wij het antwoord wel kunnen raden!