Week 37

Ben jij de dagen al aan het aftellen? Je baby is nu voldragen dus je kunt nu zonder schuldgevoel hopen dat hij snel wordt geboren. Dit kun je verwachten als je 37 weken zwanger bent.

Week 37 van de zwangerschap

 

Je baby in week 37

Je baby is klaar om geboren te worden en zal daarom niet heel veel meer ontwikkelen. Hij gaat nog wel hard door met het opslaan van vet. Zo heeft hij het na de bevalling in ieder geval lekker warm!

Jij en je lichaam in week 37

Wil jij thuisbevallen? Goed nieuws. Als je zwangerschap zonder complicaties is verlopen mag je vanaf deze week thuisbevallen. Je kind is nu voldragen dus een thuisbevalling neemt geen extra risico’s met zich mee. Wil jij in het ziekenhuis bevallen? Zorg dan dat je ziekenhuistas klaar staat. Hier moeten de volgende dingen inzitten: een lekker zittend T-shirt om in te bevallen, een mooie pyjama (je wil er natuurlijk wel mooi uitzien als de eerste kraamvisite komt), een badjas, warme pantoffels, ondergoed en je toilettas. Het is verstandig om aan je partner te vragen of hij een camera en een oplader voor zijn telefoon meeneemt. Zo kan iedereen op de hoogte gehouden worden.

Symptomen als je 37 weken zwanger bent

Zo dichtbij, maar toch nog erg ver weg. Helaas kun je ook nu je 37 weken zwanger bent nog last krijgen van zwangerschapskwalen. Gelukkig zijn het nu echt de laatste loodjes.

Voorweeën

Nu je zo dicht bij je bevalling bent, kun je last krijgen van voorweeën. Dit zijn weeên die kort duren en gelukkig nog niet heel pijnlijk zijn. Deze weeën bereiden je baarmoedermond voor op de echte weeën. Het verschil met echte weeën is dat deze weeën niet erger worden en ze nog erg onregelmatig komen. Begin je het regelmatiger te voelen en wordt de pijn steeds heftiger? Dan is de kans groot dat de bevalling is begonnen.

Tip: 37 weken zwanger en wie wil je bij de bevalling?

De bevalling is een heel zwaar en intiem moment. Niet iets waar je je hele familie of kennissenkring bij wil hebben. Het is goed om jezelf af te vragen wie je hier bij wil hebben en of je er überhaupt wel iemand bij wil hebben. Veel zwangere vrouwen willen graag dat hun partner en moeder en/of schoonmoeder er bij is. Laat je echter niks opdringen. De bevalling is een speciaal moment en alleen jij mag bepalen wie je er bij wil hebben.